Consultație de specialitate

Pentru evaluare medicală și o diagnosticare corectă

Kineto Klinik pune la dispoziție medici și profesioniști din diferite specialități medicale pentru un tratament complex. Atenția echipei se concentrează pe pacient, oferind posibilitatea efectuării consultațiilor medicale în diferite specialități cât și efectuarea de tratament de recuperare complex (fizioterapie, masaj, kinetoterapie).

Programează o vizită

Serviciile oferite:

  • Consultație Neurologică
  • Consultație Ortopedică și Traumatologică
  • Consultație Reumatologică
  • Consultație Medicină Internă
  • Consultație Psihiatrie
  • Consultație Medicină Fizică și Recuperare
  • Ecografie Doppler
  • Tratament de recuperare complex



Specializările noastre

Reumatologie

Dr. Roxana Cerbulescu - medic specialist in Reumateumaologie si Recuperare MedicalaReumatologia reprezintă o specializare medicală, care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și recuperarea pacienților cu afecțiuni non-chirurgicale ale aparatului locomotor. De cele mai multe ori, aceste afecțiuni sunt dureroase, acute sau cronice, fiind un impediment pentru buna funcționare a aparatului locomotor.

În functie de localizare și cauze, reumatologia cuprinde următoarele afecțiuni:

  • Afecțiuni inflamatorii autoimune: reumatism articular acut, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă, artrită psoriazică, artrite reactive, lupus eritematos sistemic, vasculite etc.
  • Afecțiuni inflamatorii periarticulare și articulare nedegenerative: tendinite, bursite, capsulite, entezite, epicondilite, nevralgia cervico-brahială, sindromul de tunel carpian etc.
  • Afecțiuni degenerative: gută, psudogută, artroză, spondiloză, hernie de disc
  • Afecțiuni infecțioase: boala Lyme, artrită tuberculoasă, gonococică etc.
  • Afecțiuni metabolice: osteomalacia, osteoporoză

Este obligatoriu să vă prezentați la medic atunci când aveți dureri articolare, tumefacții, dureri musculare cu scăderea sau nu a forței, erupții la nivelul feței și/sau a trunchiului.


Ortopedie

Ortopedia este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor, fie că vorbim despre cele congenitale sau dobandite, traumatice sau netraumatice.

Aparatul locomotor susține funcția de mișcare. Debilitarea acestuia duce de multe ori la excludere socială, pacientul fiind izolat prin incapacitatea de a executa mișcari și de a susține funcția dinamică.

Proceduri ortopedice efectuate în cabinet:

  • Consultație de specialitate
  • Tratament PRP
  • Efectuarea de infiltrații intraarticulare cu corticosteroizi, acid hialuronic


Neurologie

Neurologia este o ramură a medicinii care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor organice care afectează sistemul nervos central sau periferic.

Sistemul nervos central este reprezentat de creier și măduva spinării. Acestora li se adaugă structurile din jur precum și vasele sanguine care îi hrănește. Când ne referim la sistemul nervos periferic, ne gândim la nervii cranieni, rădăcinile nervoase și ganglionii spinali, nervii periferici, inclusiv conexiunile cu mușchii scheletici.

Sistemul nervos central poate suferi de afectiuni congenitale cu o marie varietate de cauze si manifestari. Afectiunile dobandire sunt influentate de stilul de viata, predispozita genetica și diferite comorbiditati. Printre cele mai frecvente amintim - atacul vascular ischemic și hemoragic, boala Parkinson, tumori cerebrale, epilepsia în diversele ei forme, infecții bacteriene și virale - encefalite, mielite, meningite, scleroza multiplă, diverse tipuri de demențe, cefalee, migrene. Nu în ultimul rând amintim traumtismele cranio-cerebrale și vertrebro-medulare.

Nici sistemul nervos periferic nu este ocolit de boala. Aici trecem in revista afectiuni precum neuropatia, polineuropatia diabetica, nevralgiile, polineuropatia cronica inflamatorie demielinizanta, neurome (tumori ale nervilor periferici), distrofii musculare, miozite, traumatisme.

O anamneză riguroasă, precum și un examen clinic riguros, alături de investigații paraclinice conduse atent, relevă diagnosticul.

Deși mult timp neurologia a fost o specialitate cu rezultate diagnostice precise, posibilitățile terapeutice au fost limitate. Lucrurile s-au schimbat în ultimele trei decenii, iar pacienții neurologici primesc tratamente eficiente, iar starea lor se ameliorează considerabil.

Neurologia trebuie diferențiată de psihiatrie, deși cele două specialități sunt într-o strânsă legătură. Deși nu au un substrat biologic diferit, ambele având ca scop tratarea sistemului nevos. S-a demonstrat că multe afecțiuni neurologice au manifestări psihiatrice prin mecanisme neuro-chimice complexe. Cu toate acestea, psihiatria rămâne specialitatea care tratează bolile mintale, fiind o disciplină de sinteză a cărui scop principal este sanatatea mintală prin factorii psihologici, socio-culturali, politici și farmacologici.

Realizat cu ❤ și cafea de   SweetLime Agency